KUĆI | MAIL | ADMIN
HRVATSKA
MakarskaTrakošćanZalazak sunca - ZadarVaraždinRovinjVaraždinNP KrkaDubrovnikRoški slapVisovac
Makarska
Trakošćan
Zalazak sunca - Zadar
Varaždin
Rovinj
Varaždin
NP Krka
Dubrovnik
Roški slap
Visovac

Istra - gastro i wellness vikend
Upoznajte ljepote unutrašnjosti Istre
Brtonigla3
big_motovun_3
buzet2
groznjan5

1. DAN – Brtonigla, Grožnjan, Momjan

 

Polazak oko 6 sati ujutro. Vožnja mini busom oko tri sata uz kraće stajanje do Brtonigle.

Dolazak u Brtoniglu oko 12 sati. Smještaj u hotel ili autentičnu, istarsku kamenu kuću tzv. stanciju, razgled grada ili opuštanje u hotelu, ručak.

 

Brtonigla je malo mjestašce na brežuljku, između Umaga, Novigrada i Buja. Nastala je na ruševinama starog antičkog dvorca i puna je starih gradina, drevnih utvrda iz brončanog doba koja su danas nacionalna kulturna baština. Područje Brtonigle je jedno od najvažnijih vinorodnih mjesta u Istri udaljeno tek 5 kilometara od mora. Jedinstvena je u Istri, ali i u cijeloj Hrvatskoj  po tome što „leži“ na 4 vrste zemlje i  to crvenoj, bijeloj, sivoj i crnoj. Tako je i nastao projekt  „4 zemlje- 4 Malvazije“ jer su se dugogodišnjim analizama dobile od 1 sorte zasađene na sve 4 vrste zemlje 4 okusom različite Malvazije. Mjesto je poznato  i po monumentalnoj galeriji akademskog kipara Aleksandra Rukavine, posebne špilje Mramornice, parka prirode Škarline.

Nakon smještaja u hotel i ručka, oko 15 sati odlazak prema gornjoj Bujštini  - Grožnjan i Momjan.

Posjet Grožnjanu – malo pitoreskno mjestašce, na vrhu brda iznad Buja. Poznat po tome što ga nazivaju i gradom umjetnika. Šetnja njegovim uličicama, popločanim starim kamenom, je neizostavna kao i ispijanje domaće medice ili biske na terasi s koje pogled puca na cijelu dolinu rijeke Mirne, Motovuna pa sve do mora...
Posjet jednoj od obližnjih obiteljskih vinarija. Degustacija vrhunskih sorta vina proizvedenih prema starim obiteljskim tradicijama, npr. Malvazija, Muškat Momjanski, Teran ... uz pršut i sir. Povratak u hotel te nakon osvježavanja i kraćeg odmora odlazak na večeru. 
 

2. DAN – Livade (tartufi), Motovun, Buzet-stari grad

 

Doručak. Odjava iz hotela/stancije. Vožnja prema Livadama. Zaustavljanje kod našeg najpoznatijeg proizvođače tartufa. Nakon Livada, odlazak u Motovun. Motovun je jedan od najatraktivnijih srednjovjekovnih gradića smješten na 277 m visokom brijegu čija je veduta jedan od poznatih simbola istarske unutrašnjosti. Motovunom dominira romaničko gotički zvonik nazubljenog kruništa iz 13. stoljeća. Do vrha motovunskog brijega, do njegovog venecijanskog gradskog trga vodi najduže istarsko stepenište s 1052 stepenice. Od znamenitosti možete vidjeti gradska vrata s kulom, gradsku palaču, gradsku ložu, crku sv. Stjepana, mnoge grbove na pročeljima zgrada. Legenda kaže da su nekad davno u dolini rijeke Mirne živjeli divovi i da su oni izgradili Motovun. Najzapamćeniji je motovunski div Veli Jože koji je bio toliko jak da je golim rukama mogao zatresti zvonik motovunske crkve. Razgled grada i slobodno vrijeme. Oko 16 sati dolazak u Buzet (razgled Starog grada).

Buzet se nalazi u samom srcu sjeverne Istre. Stari grad Buzet se nalazi na 150 m visokom brdu iznad plodne doline kojom protječe rijeka Mirna, a noviji dio grada je u podnožju. Buzet se naziva „Grad tartufa“. Razgled grada. Povratak u Zagreb. 

PRIJAVE NA: info@putopis.hr1. Podaci o putovanju

Istra - gastro i wellness vikend

2. Osobni podaci

3. Napomena

4. Potvrda

Forma je uspješno popunjena ako su sva polja ispravno popunjena i označena sa zelenom oznakom. Crvena oznaka označava grešku ili nepopunjeno polje. Ako su sve oznake zelene, na gumbu Potvrdi možete potvrditi Vašu prijavu..

Brtonigla3
big_motovun_3
buzet2
groznjan5